ZAHVALJUJUĆI SUBVENCIJAMA

U OVOJ HRVATSKOJ ŽUPANIJI SU NAJJEFTINIJI KREDITI ZA PODUZETNIKE Kamate već od 0,25 posto, a fond za ovu godinu je sto milijuna kuna

Ilustracija
 Međunarodna komora mladih Zagreb

Sto milijuna kuna iznosi kreditni fond projekta Sisačko-moslavačke županije „Poduzetnički krediti 2018.“, a korisnici kredita, poduzetnici, obrtnici, zadrugari s područja županije kredite mogu dobiti uz najmanju moguću kamatu u državi. Zahvaljujući subvencijama županije, gradova i općine, kamata na poduzetničke kredite može biti minimalnih 0,25 posto.

Rečeno je ovo u četvrtak u Sisku prigodom potpisivanja ugovora o zajedničkom sudjelovanju u projektu između Sisačko-moslavačke županije, te 13 gradova i općina s područja Županije.

- Ovo je nastavak uspješnog projekta. Do sada je kredite iz ovog kreditnog programa koristilo 69 poduzetnika, a zahvaljujući upravo ovom projektu otvoreno je 355 novih radnih mjesta te osigurana opstojnost dodatnih 246 radnih mjesta, rekao je župan Ivo Žinić.

Nositelj projekta je Sisačko-moslavačka županija, a projektni partneri su 13 jedinica lokalne samouprave: gradovi Kutina, Petrinja, Novska, Hrvatska Kostajnica, Popovača i Glina, općine Lekenik, Lipovljani, Topusko, Donji Kukuruzari, Dvor, Hrvatska Dubica i Majur te 8 poslovnih banaka. Županija sufinancira do dva posto kamata, a istim iznosom kamate sufinanciraju gradovi i općine.

Najniža kamata za poduzetnike u konačnici tako može biti tek 0,25 posto jer su banke odobrile kredite uz kamate od 4,25 do 5,95 posto.

„Poduzetnički krediti 2018.“ jedna je od deset poticajsnih mjera uz operativnog programa plana malog gospodarstva i turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom 208. godine za koje je u proračunu osigurano 5,2 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:11