POMOĆ ORUŽANIH SNAGA

U pomoć vatrogascima na području Crikvenice stiglo i 100 pripadnika Gardijske motorizirane brigade

Tijekom dana zračne snage PP NOS-a OS RH više puta su nadlijetale spomenuto područje, ali nisu mogle djelovati zbog orkanske bure
 Alen Međić / Cropix

CRIKVENICA - Vatrogascima, koji se od jutros bore s požarom na području Crikvenice, Bribira i Selca, večeras su u pomoć došle namjenske postrojbe Oružanih snaga RH te vatrogasci iz Svete Nedjelje, Zagreba, Zadra i Karlovca.

Temeljem zapovjedi načelnika Glavnog stožera OSRH večeras je angažirano 100 pripadnika Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojeske zajedno sa šest kamiona, vojnim vozilom radionicom i sanitetom u području Selce - Crikvenica za pomoć zemaljskim vatrogasnim snagama i lokalnom stanovništvu u borbi protiv vatrene stihije, priopćeno je iz MORH-a. Te snage su pod zapovjedništvom zapovjednika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS-a OSRH) general bojnika Mate Obradovića.

Tijekom dana zračne snage PP NOS-a OS RH više puta su nadlijetale spomenuto područje, ali nisu mogle djelovati zbog orkanske bure, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću MORH-a.

Vatrogasna zajednica Karlovačke županije poslala je 24 iskusna vatrogasca sa četiri dobro opremljena vatrogasna vozila na požarište Selce-Novi Vinodolski, rekao je Hini Dragutin Foschio, županijski vatrogasni zapovjednik.

"Oni su sada pod zapovjedništvom Slavka Gauša, vatrogasnog zapovjednika Primorsko-goranske županije. Oko 21 sat raspoređeni su na požarištu. Pred njima je teška noć, ali je većina njih dobro educirana i provjerena u najtežim uvjetima", kazao je Foschio.

U pomoć gasiteljima na području Crikvenice, Bribira i Selca stigli su i vatrogasci iz Zagrebačke i Zadarske županije, doznaje se od zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Crikvenice Roberta Hrelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:57