DOGOVOR U SPLITU

Puljak formirao većinu u Gradskom vijeću, poznato je i tko će biti predsjednik u prvoj godini

Danas je održan sastanak gradonačelnika Ivice Puljka s 18 vijećnika koji će činiti većinu u novom sazivu Gradskog vijeća
Jakov Prkić
 Duje Klaric/Cropix

U ponedjeljak će biti konstituirano splitsko Gradsko vijeće, a predsjednik u prvoj godini će biti Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju), potvrđeno je iz ureda Grada.

Kako je priopćeno, danas je održan sastanak gradonačelnika Ivice Puljka s 18 vijećnika koji će činiti većinu u novom sazivu Gradskog vijeća, redom iz Centra, Mosta, Možemo! – Nova Ljevica - Pametno za Split i Dalmaciju, SDP-a te Kandidacijske liste grupe birača nositelja liste Tomislava Mamića. Dogovoreno je da će se u ponedjeljak, 21. lipnja konstituirati Gradsko vijeće Grada Splita.

"Uz to je dogovoreno i da će kroz naredne četiri godine mandat predsjednika biti rotirajući, iz četiri političke opcije, Most, SDP, Možemo! – Nova ljevica - Pametno za Split i Dalmaciju te Nezavisne liste Tomislava Mamića. Prvi predsjednik Gradskog vijeća bit će Jakov Prkić iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju, izvijestili su iz Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:39