NE VOLE RADITI PETKOM

U SABORU OSTALO SAMO ŠEST ZASTUPNIKA Svi ostali razbježali su se nakon glasovanja

Uz predsjedavajućeg Batinića (HNS) kraj rasprave dočekala su trojica HDZ-ovaca te dvojica SDP-ovaca
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - U nazočnosti svega šestorice zastupnika, Hrvatski sabor završio je raspravu o Vladinu zakonskom prijedlogu da se broj ureda državne uprave sa sadašnjih dvadeset smanji na pet.

Taj prijedlog, formaliziran kroz izmjene Zakona o sustavu državne uprave, saborska je oporba protumačila kao najavu teritorijalnog preustroja države, zamjerajući Vladi da to čini 'ad hoc', parcijalno i bez analize učinaka.

Predložene izmjene mogu, a ne moraju biti najava teritorijalnog ustroja, rekao je u Saboru ministar uprave Arsen Bauk.

Vlada vjeruje da će manji broj ureda omogućiti učinkovitiju raspodjelu poslova i određene financijske uštede. Pet državnih ureda mjesno bi bili nadležni za područje više županija, pa bi tako postojali uredi za središnju i za sjeverozapadnu Hrvatsku, za Slavoniju i Baranju, za Istru, Hrvatsko primorje, Gorski kotar i Liku te za Dalmaciju.

Uz predsjedavajućeg Milorada Batinića (HNS), kraj rasprave i ovotjednog zasjedanja dočekali su trojica HDZ-ovaca Ante Babić, Branko Bačić i Ivan Šuker te dvojica SDP-ovaca Dražen Pandek i Boris Kovačić.

Ostali zastupnici 'razbježali' su se nakon glasovanja.

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja u srijedu, raspravom o prijedlogu zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama u prvom čitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:56