UNATOČ UPOZORENJIMA

U SANDALAMA NA PLANINU Turist se penjao na planinu Zir, poskliznuo se i pao, spasili ga HGSS-ovci: 'I ovaj put je bilo više sreće nego pameti'

 
Pripadnici HGSS-a spasili su turista koji se u sandalama penjao na planinu pa se ozlijedio
 HGSS

Unatoč čestim upozorenjima, turisti i dalje nepripremljeni kreću na planinarenje. Hrvatska gorska služba spašavanja jučer poslijepodne je spasila jednog turista koji se u sandalama uputio na brdo Zir. On je ispod samog vrha te planine pao s visine pet metara, pri čemu se ozlijedio. Poskliznuo se kad je pokušao sići s vrha te je pao niz stijenu i zadobio prijelom nadlaktice i nekoliko hematoma.

HGSS
Pripadnici HGSS-a Gospić spašavaju turista koji je u sandalama išao planinariti

HGSS
Spašeni turist koji je pao pri silasku sa Zira

HGSS
Akcija spašavanja s brda Zir

'U ovom slučaju možemo gotovo sa sigurnošću konstatirati da se nesreća dogodila zbog neadekvatne obuće. Koliko god mi na to upozoravali sandale, japanke, natikače i slična obuća je obuća za plažu ili laganu šetnju gradom a nipošto za planinarenje, treking i slične aktivnosti. I ovaj put rekli bismo „više sreće nego pameti“, sve se dobro završilo, a cijena, u ovom slučaju minimalna, je plaćena. Ipak najbolje se uči na svojoj koži', napisali su na društvenim mrežama i svojim stranicama pripadnici HGSS-a.

HGSS
HGSS spasio turista koji je zadobio prijelome i hematome pri padu s brda Zir

HGSS
Sandale u kojima je turist išao na planinu te se poskliznuo i pao

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:54