REAKCIJE IZ OPORBE

U SDP-u KAŽU DA JE OVAKVA REKONSTRUKCIJA VLADE POKUŠAJ PRIKRIVANJA KORUPCIJE 'Žele sakriti tragove pa očajnički ovo nastoje prikazati pozitivnim'

Andrej Plenković
 Bruno Konjević / CROPIX

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u srijedu je poručio da je ovakva rekonstrukcija Vlade pokušaj da se prikrije korupcija.

- Jedina odgovorna rekonstrukcija u normalnoj zemlji bili bi novi izbori, istaknuo je Vukas nakon što su neslužbeno objavljena imena smijenjenih ministara i kandidata koji će ih zamijeniti na njihovim pozicijama.

- Ovakva rekonstrukcija je pokušaj da se prikriju koruptivne radnje mnogih drugih Plenkovićevih korumpiranih suradnika i da se sakriju tragovi. Stoga očajnički pokušavaju prikazati rekonstrukciju kao nešto pozitivno, a u stvari ona je pokušaj skrivanja mnogih drugih 'kuščevića' i 'marića', rekao je Vukas.

Sada je svima i više nego jasno da Plenkovićev bijeg u Bruxelles nije uspio i sad se mora suočiti s problemima s kojima se ne zna nositi i koje ne zna riješiti, kaže Vukas.

- Jedina odgovorna rekonstrukcija Vlade u normalnoj zemlji bili bi novi izbori. Sve ostalo je prodavanje magle i laganje građana, zaključio je Vukas.

Most: Rekonstrukcija Vlade je običan pokušaj obmane

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u srijedu je ocijenio da je rekonstrukcija Vlade jedan običan pokušaj obmane koji ne donosi nikakve suštinske promjene.

- Sve ostaje isto, nikakve tu suštinske promjene nema. Ovo je obični pokušaj obmane, kao kad su nam tvrdili da je Kuščevićeva vila ustvari pašnjak, a polovica Tolušićeve kuće roštiljaona, ustvrdio je Grmoja nakon što su neslužbeno objavljena imena novih ministara i onih koji odlaze.

Istaknuo je kako je riječ o važnim resorima za koje bi ministri trebali, nakon gotovo tri godine, građanima podastrijeti što su napravili. - A ovakvo napuštanje pozicije i zamjena jednih pijuna drugima, samo je mazanje očiju, ocijenio je.

- Premijer je ove ljude nazivao svojima, svojom Vladom, tvrdio da jamči za njih i onda kada su njihove afere izlazile svaki tjedan. Ovi ljudi ostavili su za sobom nered, ništa nisu napravili, a tako će se ponašati i njihovi nasljednici jer je politička erozija danas dosegnula svoj vrhunac. Sve je jasno. I slijepci su u ovoj državi progledali, zaključio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:33