SABOR

U STUDENOM NEOPRAVDANO IZOSTALO 14 ZASTUPNIKA Listu markiranata predvodi HDZ-ovac, evo čiji će još mjesečni paušali biti tanji

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.12.2017. u 10:34

Zagreb, 191017.
Trg svetog Marka,Sabor RH.
Pocetak redovne sjednice Sabora RH,na kojoj se raspravljalo o konacnom prjedlogu zakona o sustavu domovinske sigurnosti.
Na fotografiji: Nikola Grmoja i Miro Bulj.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / HANZA MEDIA

ZAGREB - Sa saborskih sjednica u studenom neopravdano je izostalo 14 zastupnika, pa će im mjesečni paušali biti tanji od 150 do 900 kuna, što je slučaj kod HDZ-ova Frane Lucića koji je u prošlom mjesecu izostao šest plenarnih dana.

 

Tri plenarna dana izostao je SDP-ov Stjepan Kovač, po dva HDZ-ov Davor Miličević, nezavisni Tomislav Saucha i SDP-ov Mihael Zmajlović, pa će im se od mjesečnog paušala, koji iznosi 1500 kuna, oduzeti po 450 odnosno po 300 kuna.

 

Jedan izostanak i po 150 kuna manje zaradili su HDZ-ovi Dražen Barišić, Pero Ćosić, Željko Raguž, Petar Škorić i Marko Šimić, SDP-ovi Marta Luc Polanc i Mirando Mrsić, HSS-ova Ana-Marija Petin, te zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

 

Da će tako biti u četvrtak je potvrdio Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove.

 

Od srpnja, kad su se počeli pratiti neopravdani izostanci, broj "markiranata" padao je iz mjeseca u mjesec i činilo se da kazne djeluju pedagoški, no studeni to demantira. Naime, u srpnju je izostalo 26 zastupnika, u rujnu 15, u listopadu 10, a u studenom njih 14.

 

Slijedom toga i iznos kazni za studeni (3600 kuna) veći je od onog za listopad (2400 kuna), a kad se zbroje iznosi za sva četiri protekla mjeseca dolazi se do gotovo 19.000 kuna.

 

SDP-ovoj Mariji Alfirev, koja je u Sabor nedavno ušla kao zamjena Ivanu Klarinu, te Mostovu Hrvoju Runtiću, Odbor je priznao pravo na odvojeni život, što mjesečno donosi 1000 kuna, a trenutno ga prima oko 90 od 151 zastupnika.

 

Bez tog prava ostao je Mostov Ivan Kovačić koji je zastupnički mandat stavio u mirovanje i otišao iz Sabora.

Tagovi

Izdvajamo