VELIKO PRIZNANJE

U TOP DESET EUROPSKIH GRADOVA NAJPRIVLAČNIJIH ULAGAČIMA NAŠLA SE I DVA HRVATSKA 'Pokazali su najbolje razrađene strategije privlačenja stranih investicija'

Ivanec, 220512.U nedjelju je u Ivancu sin pokusao ubiti oca, ubovsi ga nozem.Na slici: grad Ivanec.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Prestižno priznanje osvojila su čak dva mala grada u Hrvatskoj.

Naime, u izboru Financial Timesa među 10 europskih malih gradova najprivlačnijih ulagačima nalaze se i dva hrvatska: Ivanec i Jastrebarsko.

Prema pisanju poznatog časopisa, ovi gradovi pokazuju najbolje razrađene strategije privlačenja stranih investicija.

Na međunarodnom natječaju Cities and Regions of The Future 2016./2017. ugledni financijski magazin odabrao je ukupno deset gradova s manje od 100.000 stanovnika, a na čelno mjesto stavio Ivanec.

Ivanec nagradu Financial Timesa dobiva za cijeli konglomerat razrađenih stimulativnih mjera, poticaja i strategija kojima želi privući direktna strana ulaganja i s kojima bi vjerojatno, u nekoj zapadnoj zemlji bio top odredište za investicijske projekte.

Inače, ovo je drugi put da su se Ivanec i Jastrebarsko našli u uglednom društvu.

2014. analitičari Financial Timesa su prepoznali da Ivanec, mali grad ioz Hrvatske koja je tad tek trebala postati članica EU, ulagačima nudi novi pristup u vidu posebno osmišljenih i inovativnih strategija. A 2012. godine Grad Jastrebarsko postao je prvi hrvatski grad koji je od fDi-evih analitičara proglašen jednim od gradova budućnosti Južne Europe.

Ovo priznanje najbolje pokazuje da smo bili u pravu kada smo strategiju razvoja velikim dijelom usmjerili na poticanje izravnih inozemnih ulaganja. Ovo nije priznanje samo za mene i moje suradnike, već i za sve stanovnike našega grada, kao i za izuzetan imidž Jastrebarskog“,rekao je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:18