MASAKR U SPLITU

'U UTORAK KREĆEM PREMA SPLITU' Poznati odvjetnik Branko Šerić za Jutarnji potvrdio da će braniti trostrukog ubojicu iz Splita

 
 Facebook, CROPIX

Branko Šerić branit će trostrukog ubojicu iz Splita Filipa Zavadlava, a tu informaciju potvrdio nam je taj poznati hrvatski odvjetnik.

- Kontaktirala me i angažirala grupa "Pravda za Filipa" i već sam konktaktirao njegovu odvjetnicu koja mu je dodijeljena po služenoj dužnosti - rekao nam je zagrebački odvjetnik Branko Šerić, koji je potvrdio da će se uključiti u obranu Filipa Zavadlava.

- U utorak krećem u Split - rekao nam je odvjetnik Šerić. Prema onome što je i njemu poznato, motiv ubojstva su bile prijetnje, dolasci kući i sukobi oko droge.

- Filipa će već danas odvesti u Zagreb i to hitno. Osim što je on u jako lošem stanju, boje se kontrareakcije suprotne strane - dodao je Šerić.

U međuvremenu je istražni sudac njegovom klijentu odredio istražni zatvor te je odlučeno da će on odmah krenuti za Zagreb u Zatvorsku bolnicu.

Odvjetnik Šerić nam je otkrio da Filip Zavadlav danas na ispitivanju u tužiteljstvu uopće nije bio konkatibilan. Kada smo ga upitali drži li vodu priča da je Filip bio žrtva kamatara koji su tražili da im plati dug svoga brata, odvjetnik Šerić nam je rekao:

- Ne samo da drži vodu već se sad sprema reakcija druge strane. Prestrašno.

Kako bi i službeno zastupao Filipa Zavadlava odvjetnik Šerić mora priložiti Državnom odvjetništvu potpisanu punomoć, navodi Slobodna Dalmacija. To znači da ga treba posjetiti u istražnom zatvoru, tj . u zatvorskoj bolnici i dogovoriti s njim zastupanje.

Trenutno Filipa Zavadlava zastupa odvjetnica Ivanka Šamija koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti. Radi se o iskusnoj odvjetnici kojoj nisu strani ni predmeti s najtežim kaznenim djelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 16:13