CRKVA SV. MARKA

U ZAGREBU ODRŽANA MISA ZADUŠNICA ZA TITA Došlo 50-ak vjernika, svećenik: Oprostit ćete mi, ali pomolit ćemo se i za one koji nisu htjeli Hrvatsku...

 Goran Mehkek/EPH

- Za pokojnog Josipa iz obitelji Broz, rekao je u nedjelju navečer monsinjor Franjo Prstec, koji je u crkvi Svetog Marka Evanđelista održao misu zadušnicu za Josipa Broza Tita. Na misi koju je uplatio novinar Vojislav Mazzocco okupilo se pedesetak vjernika koji su također platili mise za svoje pokojne.

Foto: Goran Mehkek/EPH

- Sve molitve u ovo božićno vrijeme u našem srcu žele udomiti istu misao. Gospodin je došao k nama. Ima provokatora svakakvih, a danas sam ih i očekivao. You can't go around the church, Gospodin je došao skoro kao naš rođak, rekao je u propovijedi msgr. Prstec reagirajući na dvojicu alkoholiziranih muškaraca koji su ometali misu hodajući crkvom.

Foto: Goran Mehkek/EPH

- Ovaj komadić hrvatske grude. Stalno su ga otimali. Ali, na nebu postoji komadić Hrvatske. Oprostit ćete mi, ali pomolit ćemo se i za one koji nisu htjeli Hrvatsku, zaključio je svećenik prije molitve. Novinar Mazzocco rekao je okupljenim znatiželjnicima kako je misa za Josipa Broza Tita prošla bez incidenata za razliku od nedavne za ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:11