BLIZU JE ODLUKE

UDOVICA IVICE RAČANA NAPUŠTA SDP? Počela razgovore s drugom strankom: 'Kontakti s Dijanom Pleštinom postoje...'

 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Udovica prvog predsjednika SDP-a Ivice Račana, Dijana Pleština, napušta SDP. Proizlazi to iz saznanja Novog lista o tome da je Pleština obavila razgovor s dužnosnicima stranke Pametno i iskazala velike simpatije za njihov rad. Čini se da je blizu odluke o tome da joj se priključi.

- Kontakti s Dijanom Pleštinom postoje, kao i interes ne samo nje, nego i drugih ljudi koji žele mijenjati Hrvatsku - izjavila je jučer za Novi list Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Sama Pleština jučer nije bila dostupna za komentar svojih daljnjih političkih planova.

Inače, Pleština do smrti Ivice Račana nije bila članica stranke. Ušla je u SDP dva tjedna poslije, u svibnju 2007. godine. Na izborima održanim sedam mjeseci nakon njegove smrti, u studenom 2007. godine bila je kandidatkinja SDP-a. Nudili su joj tad treće mjesto u prvoj izbornoj jedinici, dakle, siguran ulaz u Sabor, no odlučila se za posljednje mjesto na listi, ne želeći ući u visoku politiku, već pokazati da podržava SDP.

Podsjetimo, jučer je SDP napustio dugogodišnji član SDP-a i saborski zastupnik Zdravko Ronko, koji je za Jutarnji potvrdio da je s jučerašnjim danom zatražio ispis iz stranke nakon što je to učinilo 11 SDP-ovaca iz Požege. Rekao je da je osnovni motiv njegovo nezadovoljstvo s Davorom Bernardićem koji uništava SDP. Više o tome čitajte na OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:09