NAKON TROMBLONOVOG ULTIMATUMA

UDRUGE BRANITELJA DALE POTPORU PREMIJERU I VLADI 'Mirno rješavanje graničnog spora nema alternative'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon što je Petar Janjić Tromblon praktički uputio ultimatum premijeru Andreju Plenkoviću da će, ako Vlada ne poduzme sve potrebno kako bi se zaštitilo hrvatsku državnu granicu i hrvatske ribare u Piranskom zaljevu, on to učiniti sa stotinama brodica, u Vladu je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, stiglo pismo Republičke koordinacije udruga Domovinskog rata “Dr. Franjo Tuđman” potpisano od predsjednika udruge Đure Dečaka.

Udruga u pismu daje punu potporu Plenkovićevoj Vladi u mirnom rješavanju graničnog spora sa Slovenijom te rješenju svih otvorenih pitanja i problema kroz dijalog, koji, naglašavaju u udruzi, nema alternative.

U ovoj udruzi smatraju kako svako drugo rješavanje graničnih pitanja izravno šteti nacionalnim interesima Hrvatske te kako bi se time diskvalificirali svi opravdani argumenti hrvatske strane.

Osim ove udruge, potporu Vladi u mirnom rješavanju graničnoga spora oko Savudrijske vale, dala je i Udruga Prvi hrvatski redarstvenik.

Oni smatraju kako je rješavanje pitanja graničnog spora “sa susjedima Slovencima pravo i obveza institucija vlasti tj. Vlade i Sabora Republike Hrvatske i kao takvi imaju našu potporu. Sva ostala rješenja za udrugu Prvi hrvatski redarstvenik su neprihvatljiva i ne mogu dobiti našu podršku”, stoji u njihovu priopćenju za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:08