PROVOKACIJA

UGLEDNI TEATROLOG I DOAJEN INTELEKTUALNE LJEVICE PRIMIO UVREDLJIVO PISMO Pročitajte što su mu napisali: Očito je da iza ovoga stoje mentalni invalidi

 Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Vjeran Zuppa, ugledni hrvatski teatrolog i doajen intelektualne ljevice, prije tri dana na kućnu adresu dobio je pismo s vrlo ružnim sadržajem u kojem se vrijeđa mnoge pojedince i udruge.

Pismo je naslovljeno “Majmunsko društvo”, ilustrirano fotografijom majmuna, a u potpisu stoji “Građani Hrvatske”.

U njemu se vrijeđa SDP, HNS, Platformu 112, Kulturnjake, Antifašističku ligu, GONG..., te pojedince poput Olivera Frljića, Vilija Matule, Matije Babića, Vedrane Rudan, Vesne Teršelič, Sanje Sarnavke...

“Ti pojedinci, stranke i udruge, žive na razvalinama propale ideologije komunizma, a to su sinovi i kćeri udbaša, kosovaca, velikosrba i oficira JNA.” Tvrde da je njihov ideolog “psihopat” A. Kinsey, da su im veliki učitelji “komesari velikosrbi” Stazić i Jovanović, zato traže Zakon o lustraciji.

- Očito nisam jedini dobio to pismo. Ne bih se time previše opterećivao, ali mi se tekst čini kao nešto najružnije još od Slobodnog tjednika. Zato ga treba objaviti i komentirati - kaže Zuppa.

Dodaje da ga je najviše iznervirao potpis “Građani Hrvatske”, koji je naprosto laž, jer, pita, što smo onda svi mi?

- Nisam to shvatio kao prijetnju, ali to treba pokazati. Iza toga očito stoji neka radikalno desna struja, mentalni invalidi koji su se sad malo pogubili kad je HDZ preuzeo Andrej Plenković. To je jedno društvo koje je po mome mišljenju anarhoidni oblik ustaštva. Oni ne znaju što bi - zaključuje Zuppa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:11