NAKON PRIČE U JUTARNJEM

'UH, ŠTO ĆU SAD, KAKO IZABRATI PRAVU...' Djedu Vjekoslavu (90) koji traži ženu već se javilo desetak dama, neke i mlađe od 50, sve žele brak s njim!

    AUTOR:
    • Sonja Markić / Podravski list

  • OBJAVLJENO:
  • 16.09.2017. u 23:10

Goran Obran / Podravski list

Vjekoslav Golub, vremešni Koprivničanac o kojem smo pisali ovaj tjedan jer u dobi od 90 godina traži suprugu kojoj će ostaviti svoju mirovinu kad umre, postao je najtraženiji ženik u Hrvatskoj.

Priču o dedi Vjekoslavu, koji od svoje buduće supruge ne traži niti da žive zajedno, već samo da ga pokopa u njegovu grobnicu koju ima na koprivničkom groblju, nakon teksta u Jutarnjem proširio se internetom poput virusa. Nakon toga u redakciju nam je stiglo na desetke upita žena iz Dalmacije, Slavonskog Broda, Rijeke i drugih mjesta koje su željele njegov broj telefona.

- Da, malo sam se iznenadio ovaj tjedan. Do sada me nazvalo već osam žena. Nisam mislio da ću dobiti toliko ponuda, a ne sumnjam da će ih biti još. Što ću sad, stvarno ne znam, ali svakako ću vam javiti što sam odlučio. Nisam se još niti s jednom dogovorio za susret, još ću malo pričekati - rekao nam je Vjekoslav.

Kako kaže, sad se našao u situaciji kakvu nije želio - da mora izabrati između više žena, a ne zna po kojem će principu to učiniti. Budući da su se neke od njih javile u našu redakciju, odlučili smo ih pitati zašto su se odlučile baš za ovaj oglas. Katica ima 50 godina, rodom je Ličanka i živi na širem riječkom području.

- Mislim da se tu uplela sudbina. Rano liježem, i baš kad sam željela ugasiti televizor, čula sam za gospodina Goluba. Odmah sam znala da je to upravo ono što tražim. Tražila sam muškarca koji bi mi ostavio mirovinu i to je sve. Stambeno sam zbrinuta, imam čak i previše prostora, no ne znam hoću li uopće imati mirovinu. Nadam se da će gospodin Vjekoslav mene odabrati - zaključila je Katica.

Gospođa Jelena iz Slavonskog Broda članak je vidjela u Jutarnjem listu.

- Već tri godine tražim partnera, i sama sam starija, pa zašto se ne bih upoznala s gospodinom Vjekoslavom. Vjerujem da bi nam bilo dobro zajedno, naučena sam raditi, kuham, čistim, pa zašto ne bih to radila za nekoga tko bi mi želio financijski pomoći. Vrijedi pokušati - rekla je Slavonka Jelena.

Javila nam se i jedna Dalmatinka, koja nije željela otkriti odakle je, no iznijela je razlog zbog kojeg se odlučila javiti na oglas.

- Trebam mir i sigurnost za sebe. Bilo bi lijepo brinuti se za starijeg čovjeka, ako nije nasilan i zloban. Zauzvrat tražim poštovanje i sigurnost, penziju koju nudi. Ništa više. Ostalo me ne zanima - rekla nam je ova 48-godišnja dama.

Zanimljiv je bio i poziv gospođe Draženke iz Koprivnice koja Vjekoslava želi spojiti sa svojom majkom.

- Moja mama je sama, ima tek nekoliko stotina kuna mirovine i mislim da bi jedno drugome mogli biti dobro društvo. Budući da nudi mirovinu, zašto ne prihvatiti, a i ja ću im pripomoći u kući kad imam vremena. Mama je oduševljena idejom, a budući da čujem da je konkurencija velika, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti - zaključila je Draženka.

Gospođa Ankica (58) iz Rijeke odlučila je Vjekoslava nazvati zbog teške financijske situacije.

- Imam dijete s autizmom, njegova pomoć iznosi 1200 kuna, a to nam nije dovoljno za život. Htjela bih sinu omogućiti bolji život od ovog kakvog sad ima i zato sam se odlučila javiti gospodinu Vjekoslavu. Mislim da je lijepa gesta to što nekome želi osigurati bolji život, a mi se zaista mučimo. Čak sam i stan prodala za potrebe liječenja za sina - zaključila je Riječanka Ankica.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo