NALAZI SE NA KRIM-ISTRAŽIVANJU

UHIĆEN MUŠKARAC KOJI JE PRIJETIO LIJEČNICI U ORAHOVICI Policija privela 52-godišnjeg pacijenta bijesnog što je doktorica prijavila njegovo stanje

 Joško Ponoš / CROPIX

Pedeset dvogodišnji pacijent priveden je u Orahovici zbog prijetnji liječnici orahovičkog Doma zdravlja, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava virovitičko-podravska.

Riječ je o muškarcu koji je prošlog tjedna upao u ordinaciju obiteljske medicine dr. Marijane Peček Vidaković te zaprijetio kolegi koji ju je mijenjao tijekom godišnjeg odmora, a potom jučer ponovno došao te prijetio i njoj.

Razlog prijetnje je, kako smo pisali, što je liječnica nedavno prijavila MUP-u promjenu njegova zdravstvenog statusa, na što su liječnici obvezni po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a nakon što mu je stigao poziv za izvanredni liječnički pregled kod liječnika medicine rada.

- Vjerovala sam da je to tek trenutni bijes odnosno da se smirio u međuvremenu pa sam ga jutros čim sam stigla u ordinaciju nazvala. No, slijedila je ista prijetnja pa mi nije preostalo ništa drugo do pozvati policiju - rekla nam je dr. Peček Vidaković.

Nakon provedenog obavijesnog razgovora s liječnicom Doma zdravlja Orahovica, 52-godišnjak je uhićen i trenutno se u policijskoj postaji nad njim provodi kriminalističko istraživanje, naveli su iz PU virovitičko-podravske.

Podsjetimo, obiteljska liječnica vozača koji se prije mjesec dana kod naplatnih kućica Sveta Helena pod utjecajem droge autom zabio u drugi automobil kažnjena je s 5000 kuna, jer nije policiji prijavila izmijenjene okolnosti njegova zdravstvenog stanja. Liječnica je krivom proglašena po dvije osnove: jer je odbila dati dokumentaciju vozača i jer nije javila njegovo izmijenjeno zdravstveno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:13