SMRZAVANJE NA GRANICI

Uhićeno šest osoba koji su organizirali ilegalan prijelaz majki s djetetom

 Joško Ponoš/CROPIX

GOSPIĆ - Ukupno šest osoba uhićeno je nakon smrti 28-godišnjakinje s Kosova koja je s djetetom pokušala ilegalno prijeći granicu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske na području Bihaća.

- Dovršili smo kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom iz Zagreba i 40-godišnjakom iz Sesveta, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice. Oni su zajedno s 26-godišnjakom iz Zagreba, 25-godišnjim državljaninom Kosova, te s 22-godišnjom državljankom BiH i 30-godišnjim državljaninom BiH dogovorili i ilegalno prebacili 28-godišnju državljanku Kosova i njenog sina iz BiH u RH.

Tijekom ilegalnog prebacivanja ona je preminula u blizini graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo, dok je njezinog sina 55-godišnjak iz Zagreba prevezao do Sesveta, gdje su ga policijski službenici i pronašli. Dijete su preuzeli djelatnici Centra za socijalnu skrb Zagreb, a uzrok smrti njegove majke utvrdit će se obdukcijom - priopćila je Kristina Maoduš, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Nakon kriminalističkog istraživanja 55-godišnjak i 40-godišnjak su u ponedjeljak navečer uz kaznenu prijavu privedeni istražnom sucu gospiće stalne službe Županijskog suda u Karlovcu, dok su ostale četiri osobe uhićene na području BiH. U karlovačkoj općoj bolnici još uvijek nije dovršena obdukcija tijela preminule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:23