RIJEKA

UHVAĆEN JEDAN OD DVOJICE OSUMNJIČENIKA KOJI SU DIZALI BANKOMATE U ZRAK Policija pronašla gotovo sav ukraden novac, isti će biti vraćen banci

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.09.2019. u 14:23

Sibenik, 301017.
Nocas je opljackan bankomat u gradskoj cetvrti Subicevac.
Na fotografiji: policija na ocevidu
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipanicev / Ilustracija / CROPIX

Primorsko-goranska policija uhvatila je jednog od dvojice provalnika koje sumnjiči da su prije nekoliko dana eksplozivom digli u zrak bankomat na Kantridi i zatim ukrali gotovo milijunski iznos, a na teret im stavljaju i da su sličnom metodom provalili u bankomat u Kraljevici 15. ožujka.

Policija je pronašla gotovo sav novac ukraden iz bankomata na Kantridi, a riječ je o 954 tisuće kuna. Iznos će biti vraćen Erste banci.

Dvojicu muškaraca u dobi od 54 i 50 godina policija tereti da su u Ulici Vere Bratonje 17. rujna i u ožujku na području Kraljevice plinskom smjesom izazvali eksplozije na bankomatima pri čemu su osim bankomata oštetili i obližnje objekte pa je nastala šteta veća od milijun kuna.

Za svoje kriminalne aktivnosti osumnjičeni su koristili ukradene automobile, koji su u međuvremenu pronađeni, izvijestila je policija na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Osumnjičenuima se stavlja na teret da su počinili dvije teške krađe, ali i neovlaštenu upotrebu tuđe pokretne stvari. Uhićen je stariji muškarac, a za odbjeglim 50-godišnjakom još se traga.

U pretragama njihovih domova i automobilima policija je pronašla predmete povezane s pljačkom bankomata.

Primorsko-goranska policija taj je slučaj istraživala u suradnji sa zagrebačkim i splitsko-dalmatinskim kolegama te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo