SNIMLJEN RAZGOVOR

UHVATILE GA KAMERE Linić Marasu: 'Nisu se imali muda izjasniti oko upravljanja autocestama'

 Dragan Matić/Cropix

Ministar financija Slavko Linić prokomentirao je s kolegom Goranom Marasom kritiku Instituta za javne financije, a u razgovoru s njim je imao drugačiji ton nego ranije uoči sjednice Vlade, piše dnevnik.hr.

LJUTITI LINIĆ UZVRATIO UDARAC 'Ti ljudi slabo poznaju financije, spavali su 10 godina'

- Ne znam tko su ti, ali želim njihovo mišljenje kako upravljati autocestama. Nisu se imali muda izjasniti jer je to upravljanje javnim dugom - oštar je bio Linić.

- Deset godina imamo nerestrukturirane željeznice, zašto o tome nisu pisali - upitao se ministar financija.

- To su dugovi koje plaćamo. Što se tiče kratkoročnog, o tome će ipak ministar financija odlučivati - rekao je Linić, a prenosi dnevnik.hr.

Podsjetimo, Linić je jutros ljutito reagirao na kritiku Instituta za javne financije koji je kritizirao Vladu jer je 'u samo tjedan dana povećala javni dug za 4 mlrd. kn'.

- Ne bih htio komentirati ljude koji slabo znaju financije. Neka mi netko odgovori što učiniti s HAC-om i ARZ-om, te kredite treba vraćati, a nisam ih čuo. Isto tako, restrukturiranje željeznica kasni 10 godina, neka mi objasne to su spavali 10 godina“, ljutito je poručio Linić.

EKONOMISTI KRITIZIRAJU 'Vlada je u samo tjedan dana povećala javni dug za 4 mlrd. kn'

- Stručnjaci neka se bave našim dugovima i kako ih riješiti, tada ću ih cijeniti. Želim znati što je njihovo rješenje o monetizaciji i koncesijama nad autocestama. Očito, boje se građana i skrivaju svoje mišljenje i znanje - zaključio je Linić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:16