DRUŠTVENE MREŽE

'UJEDINIMO SE PROTIV MILANOVIĆA' Kolindini simpatizeri pozivaju na primirje, dio Milanovićevih fanova zabrinuto zbog velikih preokreta u anketama

 
Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović
 CROPIX

Unatoč tome što se proslavila Nova godina, digitalne kampanje za predsjedničke izbore se nastavljaju, jer se izbori približavaju. Stoga je i prvi dan ove godine ispunjen službenim objavama predsjedničkih kandidata, Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića, kao i raspravama njihovih simpatizera u neslužbenim grupama podrške. Što su kandidati čestitali svojim pratiteljima te o čemu njihovi simpatizeri raspravljaju u novoj godini?

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović je u svojoj objavi čestitala svim svojim pratiteljima sretnu Novu godinu, napomenuvši kako je bitno da se 2020. godine građani više posvete oko brige o drugima, navodeći solidarnost kao ključnu vrijednost Hrvatske u teškim vremenima. Njeni simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su uglavnom neaktivni, međusobno si čestitajući sretnu Novu godinu. Međutim, u rijetkim raspravama koje su imali nastavili su kritizirati Škoru zbog njegove izjave da će glasati za broj 3 u drugom krugu izbora. Povodom toga su pozvali Škorine i Kolindine simpatizere da se prestanu međusobno svađati te da se ujedine protiv Milanovića.

Zoran Milanović

Zoran Milanović je u svojoj objavi također svojim pratiteljima čestitao sretnu Novu godinu, navodeći da je Hrvatska na putu prema boljoj budućnosti. Njegovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su također čestitali Novu godinu Milanoviću. Pritom su, za razliku od simpatizera Grabar-Kitarović, Milanovićevi aktivni. U svojim objavama su pojedinci izrazili zabrinutost što Milanović počinje gubiti prednost u anketama, ali ih je većina uvjeravala kako je to rezultat sudjelovanja većeg broja lažnih profila u tim anketama. Drugi su pak pozvali administratore zatvorenih grupa podrške da ih učine otvorenima, kako bi svi na Facebooku mogli pristupiti njenim objavama. Taj su zahtjev argumentirali potrebom da se grupe podrške Milanovića približe korisnicima Facebooka koji su još uvijek neodlučni oko davanja potpore Milanoviću. Unatoč tome, administratori zatvorenih grupa su taj zahtjev odbili, navodeći kako ne žele da se u rasprave grupe uključe oni koji će ih narušavati i stvarati rascjepe. Konačno, pojedini simpatizeri su pozivali ostale da počnu po društvenim mrežama širiti članke koji će uvjeriti druge da glasaju za Milanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:00