ZABRINJAVAJUĆ TREND

Ukida se mogućnost točenja jeftinijeg dizela? Vozači na benzinskim postajama u nevjerici: Pogledajte što rade!

Sve više benzinskih pumpi u Hrvatskoj reducira broj dostupnih mjesta na kojima se toči obični dizel

Ilustrativna fotografija

 Brandon Bell/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Prema Uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koju je Vlada Republike Hrvatske donijela 22. svibnja, a koja će vrijediti do 6. lipnja, vozači će litru benzina plaćati 1,32 eura, litra dizela doći će ih 1,24 eura, a litra plavog dizela 74 centa.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju, litra benzina koštala bi 1,54 eura, litra dizela 1,46 eura, a litra plavog dizela 86 centi.

Istovremeno, cijene premium eurosupera 95 kreću se od 1,42 eura do 1,64 eura dok se cijene premium eurodizela kreću od 1,34 do 1,67 eura.

Dok se čeka nova Vladina uredba o najvišim maloprodajnim cijenama naftnih derivata, Dalmacija danas piše da sve više benzinskih pumpi u Hrvatskoj reducira broj dostupnih mjesta na kojima se toči obični dizel.

Dalmacija danas kaže da su se u redukciju dali Ina i Lukoil.

Spomenuti medij navodi da je jedna benzinska crpka u splitskom gradskom kotaru Sirobuja značajno smanjila opskrbna mjesta za eurodizel te da je to dovelo do dužih redova. Isto javljaju i čitatelji Jutarnjeg iz Zagreba.

Dalmacija danas piše i da su njezini novinari neslužbeno doznali da postoji mogućnost da se već ovog ljeta na većini crpki ukinu punktovi za distribuciju običnog dizela.

Reagiranje INA-e:

‘INA kao i do sada ima dostupna sva goriva na maloprodajnim mjestima. Kao proizvođač visokokvalitetnih goriva, kompanija kontinuirano osluškuje potrebe i zahtjeve svojih kupaca, ali i automobilske industrije te je na svojim maloprodajnim mjestima u Hrvatskoj uvela unaprijeđena Class Plus goriva s novim Expert aditivima za još bolje performanse motora.

Poboljšana formula Expert aditiva učinkovito čisti motor od naslaga, daje više snage, smanjuje potrošnju goriva i emisiju C02 čime pridonosi očuvanju okoliša. Cijenimo povjerenje koje nam kupci daju i važno nam je da odlaze zadovoljni s naših maloprodajnih mjesta stoga ćemo nastaviti prilagođavati i razvijati našu
ponudu kako bismo ostali njihov prvi izbor‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2023 19:55