DOBRA SURADNJA

UKRAJINSKI KONZUL ZA HRVATSKU 'Hrvatska vojna industrija ima velike mogućnosti plasmana svojih proizvoda u Ukrajini'

 
Ivica Pirić i Stepan Poltorak

Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine za Hrvatsku i predsjednik ukrajinske gospodarske komore za teritorij bivše Jugoslavije jučer se u Kievu sastao s ministrom obrane Ukrajine Stepanom Poltorakom.

Kako nam je gospodin Pirić kazao ministar Poltorak bi u prvoj polovici siječnja trebao doći u službenu posjetu Hrvatskoj ali osim posjete tema razgovora je bio plasman hrvatskih vojnih proizvoda u Ukrajinu.

„Hrvatska vojna industrija ima velike mogućnosti plasmana svojih proizvoda u Ukrajini. Mogu već sad kazati da je tvrtka „Galeb“ pred potpisivanjem velikog ugovora za plasman svojih proizvoda iz vojnog asortimana u Ukrajinu. No, razgovaramo i o mogućnostima plasmana hrvatskog naoružanja u Ukrajinu pa čak i osnivanja zajedničke hrvatsko –ukrajinske tvrtke za naoružanje“, kazao nam je počasni konzul Pilić.

On naglašava kako osobno jako lobira kako bi se ta gospodarska suradnja na vojnom ali i civilnom planu između dviju zemalja što bolje realizirala. Prema njegovim riječima o tome će se razgovarati za posjeta ukrajinskog ministra obrane Zagrebu kada će on posjetiti i neke hrvatske tvrtke koje proizvode vojnu opremu i naoružanje.

Pilić ističe i kako se i nastavlja njegova velika humanitarna akacija koja uključuje rehabilitaciju ukrajinske djece i vojnika u Hrvatskoj na čemu su ukrajinske vlasti iznimno zahvalne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:13