ZNANOST

ULAGANJE VRIJEDNO 72 MILIJUNA EURA Vlada podržala projekt Instituta Bošković: 'Napokon ćemo imati uvjete za rad kakve europski kolege odavno imaju'

 
 Bruno Konjevic / CROPIX

Institut Ruđer Bošković ima punu podršku Vlade, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za realizaciju kapitalnog infrastrukturnog projekta O-ZIP.

Uz strateške projekte Vlade financirane iz strukturnih fondova ovaj projekt Instituta R. Bošković četvrti je po veličini financiranja iz europskih strukturnih fondova, istaknuo je premijer Andrej Plenković na predstavljanju ključnih europskih projekata na IRB-u.

Riječ je o projektu punog naziva “Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu” (O-ZIP). Vrijedan je 72 milijuna eura i predstavlja prvo značajne ulaganje u infrastrukturu IRB-a od njegova osnutka.

Sredstva će se iskoristiti za obnovu postojećih objekata i izgradnju pet novih, i to za informacijsko-komunikacijske znanosti i tehnologije, istraživanje mora i okoliša, biomedicinska istraživanja, napredne materijale i tehnologije te kongresni centar.

“Ova ulaganja omogućit će našim znanstvenicima da napokon imaju uvjete za rad kakve odavno imaju njihove kolege u europskim znanstvenim institutima”, istaknuo je dr. sc. David M. Smith, ravnatelj IRB-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:55