USPJEŠNA INTERVENCIJA

UMAŠKI POLICAJCI HEROJI SPASILI RIBARA U NEVOLJI Usred orkanskog nevremena kroz ogromne valove probili se do čovjeka kojem je na barci otkazao motor

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.03.2019. u 21:38

PU Istarska

Dragan Medica i Vedran Mijić

Zahvaljujući brzoj intervenciji pomorske policije u ponedjeljak je u umaškom akvatoriju spašen 86-godišnji rekreativni ribolovac kojemu je na 4,5-metarskoj barci otkazao motor te je zbog velikih valova i jakog vjetra bio u životnoj opasnosti, izvijestila je istarska policija.

Oko 15 sati policija je zaprimila dojavu o pozivu u pomoć muškarca s barke na 1,2 nautičke milje od obale Umaga nakon što mu je otkazao motor, a na moru je počelo nevrijeme praćeno jakom burom, kišom i tučom.

Prijetila je opasnost da valovi odnesu barku na otvoreno more i potope je. Dvočlana posada policijskog plovila pomorske policije Pula: zapovjednik Vedran Mijić i upravitelj stroja Dragan Medica odmah su se uputili prema unesrećenom. Do barke su doplovili za 20-ak minuta, uspjeli je privezati uz policijsko plovilo te 86-godišnjeg ribolovca zajedno s barkom doteglili u umašku luku.

Zahvaljujući brzoj intervenciji Mijića i Medice, koji su, unatoč jakom vjetru i lošim meteo uvjetima na moru krenuli u akciju spašavanja, ribar je pošao bez ozljeda.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo