U SISKU

UMRO JE ALEKSANDAR MILOŠEVIĆ Ugledni novinar, komentator i diplomat preminuo u 76. godini života

Aleksandar Milošević, novinar, diplomat i komentator
 HND

U Sisku je, u 76. godini, umro ugledni novinar, komentator i diplomat Aleksandar Milošević.

Rodio se u Zagrebu, a školovao se u Slavonskoj Požegi i Zagrebu. Prve novinarske radove objavio je u srednjoškolskom časopisu Mi mladi u Slavonskoj Požegi, a nakon toga pisao je Studentskom listu, časopisu 15 dana i Požeškom listu. Godine 1971. vraća se u Zagreb gdje radi u redakciji Potrošački informator, a ubrzo postaje pomoćnik šefa dnevne redakcije u Vjesniku. Nakon toga 11 godina radi u Areni, a potom se tri godine javlja iz Beiruta i Damaska izvještavajući o dramatičnim zbivanjima na Bliskom istoku. Kao posebni izvjestitelj Arene i Vjesnika, izvještavao je iz 47 zemalja svijeta.

Karijeru 2000. godine nastavlja kao hrvatski veleposlanik u Makedoniji, a nakon pet godina se vraća za vanjskopolitičkog komentatora u Vjesnik, gdje radi do mirovine 2007. godine. Tijekom 35 godina radnog vijeka objavio je razgovore s velikim brojem poznatih osoba iz političkog, znanstvenog, umjetničkog i sportskog života. Govorio je francuski, engleski i makedonski jezik, a služio se talijanskim i španjolskim.

Za Domovinskog rata radi u listu Hrvatski bojovnik, a kao dragovoljac odlazi u Mostar gdje se priključuje 3. mostarskoj bojni. Za dugogodišnji novinarski rad dobio je brojna domaća i strana priznanja.

Posljednji ispraćaj Aleksandra Miloševića bit će u petak, 7. rujna u 14 sati na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:20