DVOJBENI MOTIVI

Unatoč kritici pravobraniteljice Jelavić, Vidošević u kampanji opet s hendikepiranom djecom

U ovoj zemlji živi 500 tisuća invalida i ja sam zbog svoga glasa djelomično invalid i znam što znači kad te sredina izolira samo zato što si drugačiji, objašnjava Vidošević
 Neja Markičević/Cropix

OSIJEK – Unatoč kritici i pozivu dječje pravobraniteljice Mile Jelavić da se djecu ne koristi u političkoj promidžbi, nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević, koji je početkom tjedna i potaknuo ovu reakciju pravobraniteljice, u srijedu je opet u svojstvu predsjedničkog kandidata imao organizirano druženje s djecom s invaliditetom.

Nakon što je proteklog vikenda na poziv Kristijana Curavića ronjenju učio slijepu i hendikepiranu djecu, Vidošević je u srijedu u Kuševcu pokraj Đakova imao organizirano druženje s djecom s posebnim potrebama koja pohađaju terapijsko jahanje.

Sve je organizirano u sklopu njegove turneje Osječko-baranjskom županijom, a po otvorenju njegova izbornog stožera kojeg vodi bivši HSP-ovac Gordan Matković, upitali smo Vidoševića je li moralno na ovakav način voditi kampanju.

- Od Kike Curavića sam zamoljen da skrenem pozornost javnosti i u tome smo uspjeli. Naime, kada je on prije dvije godine organizirao ronjenje za slijepu djecu na Malom Lošinju niti jedan novinar mu nije došao na taj događaj. Nazvao me i zamolio da dođem, kazavši da će zbog mene i kampanje doći svi novinari. Ja sam se odazvao i mi smo uspjeli. U ovoj zemlji živi 500 tisuća invalida i ja sam zbog svoga glasa djelomično invalid i znam što znači kad te sredina izolira samo zato što si drugačiji, a nisi kriv za to. Imam moralno pravo i to ću činiti do zadnjeg dana. To je moralno i potrebno i kamo sreće da i drugi pokazuju brigu za to – kazao je Vidošević koji je potom upitan zašto to radi u kampanji. - Ja to nisam vezivao uz kampanju. Zamoljen sam da skrenem pozornost javnosti i u tome smo uspjeli – zaključio je Vidošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:27