NOVI PROJEKTI

Unija daje Osijeku i okolici 2,6 mil. eura

Čak 25 projekata s Mađarskom zadovoljilo je stroge kriterije Europske Unije
 Ivica Pejić/CROPIX

OSIJEK - Na područje Osječko-baranjske županije dolazi 2,6 milijuna eura kao rezultat prvog poziva natječaja IPA prekogranična suradnja Mađarska - Hrvatska koji su u ožujku 2009. objavili Nacionalna razvojna agencija Mađarske i Ministarstvo regionalnog razvoja Hrvatske.

Široka lepeza projekata

Riječ je o ukupno 25 projekata koji su zadovoljili stroge kriterije natječaja koji sufinancira EU, a uz podršku i u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje 2,6 milijuna eura dobili su Hrvatske vode Osijek, Medicinski fakultet Osijek, Lučka uprava Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje Osijek, Ekološko društvo Zeleni Osijek, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Riječ je o širokoj lepezi projekata od kulturnih do infrastrukturnih. - Riječ je o najboljem rezultatu neke hrvatske županije dosad postignutom na nekom natječaju iz pretpristupnih fondova.

I Mađarskoj milijuni

Moram čestitati čelnim ljudima tih tvrtki, ustanova i udruga i njihovim projektnim timovima koji su odradili sjajan posao, ali ovo je i putokaz svima da se iz EU mogu povući značajna sredstva - rekao je direktor RRA Stjepan Ribić.

Ukupna vrijednost svih odobrenih projekata na ovom natječaju je 12,3 milijuna eura, od čega na hrvatsku stranu dolazi još 3,35 milijuna eura, i to projektima Međimurske županije (21 projekt, 2,38 milijuna eura), Koprivničko-križevačke (14 projekata, 567 tisuća eura), Virovitičko-podravske (8 projekata, 306 tisuća), Bjelovarsko-bilogorske (1 projekt, 14 tisuća), Varaždinske (3 projekta, 56 tisuća) i Vukovarsko-srijemske (2 projekta, 23 tisuće). Mađarskoj strani pak dodijeljeno je ukupno 6,3 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:20