NESREĆA

UOČI PADA HELIKOPTERA KIOWA ČULA SE EKSPLOZIJA? U potragu za nestalim članom posade uključuje se i vojni brod

 
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

U potragu za drugim članom posade vojnog helikoptera Kiowa koji je danas oko 11 sati pao u more između Zlarina i Zablaća pridružio se i 12- metarski vojni brod, javlja Slobodna Dalmacija.

Od ranije za njim tragaju dva policijska plovila i jedno Lučke kapetanije. Dobri poznavatelji tvrde kako potraga za drugim unesrećenim pilotom neće biti nimalo laka, budući da je dubina na mjestu pada helikoptera pedesetak metara.

Prema neslužbenim informacijama, padu helikoptera prethodila je eksplozija u zraku. Inače, očevici nesreće su službeno ispitani, međutim preporučeno im je da ne govore o nesreći.

Također, od mještana Zablaća neslužbeno se doznaje kako je helikopter pao u neposrednoj blizini brodice u kojoj su se nalazila dvojica lokalnih ribara, koji su u tim trenucima podizali mreže. Dakle, izbjegnuta je i veća tragedija, javlja Slobodna.

Grabar-Kitarović zabrinuta

Na pad helikoptera reagirala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"S dubokom zabrinutošću primila sam vijest o današnjem padu vojnog helikoptera kod otoka Zlarina. Dok iščekujemo cjelovite obavijesti o sudbini dvojice članova posade, u molitvama i mislima smo uz njihove obitelji.

Sigurnost naših zrakoplovnih posada jest prvi prioritet te očekujem temeljitu istragu o uzrocima nesreće", navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:13