(NE)PRIMJERENA KAZNA

Uplakana majka: Zar život moje bebe i Luke Ritza vrijede godinu robije?!

Nakon troipolgodišnjeg suđenja roditelji malog Andreasa su razočarani

SISAK - Općinski sud u Sisku osudio je na godinu dana zatvora pedijatricu dr. Suzanu Bitangu, bivšu liječnicu dječjeg odjela bolnice u Sisku, zbog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem.

Šestogodišnja afera

Dr. Bitangi sud je izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja djelatnosti doktora medicine. Druga optužena pedijatrica, dr. Dolores Petrović, šefica dječjeg odjela sisačke bolnice, oslobođena je optužbe.

Ovom presudom završila je šestogodišnja medicinska afera koja je izbila zbog smrti jednogodišnjeg dječaka Andreasa Kolareca u bolnici u Sisku 29. veljače 2004. godine. U kući Kolarčevih i danas se plače na spomen Andreasova imena.

- Borila sam se da privedem pravdi ove dvije nesavjesne liječnice, koje nisu pomogle mom djetetu. Nisam zadovoljna presudom, kao što nedavnom presudom ne može biti zadovoljna ni majka Luke Ritza. Naše djece nema i ne može ih vratiti nijedna presuda - kaže ogorčena majka Anita Kolarec.

Nema pravde

- No, kakvu to poruku šaljemo nasilnicima u Lukinu slučaju, a u slučaju moga Andreasa nesavjesnim liječnicima? Država im poručuje da mogu raditi što hoće, da će posljedice za njihova nedjela biti male, te da se isplati biti nasilnik i nesavjestan - zaključuje majka umrlog Andreasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:39