SF SCENARIJ

Uplašeni vozač Hitne: Vatrena kugla pala s neba i zapalila šumu kod Bjelovara!

'Vozeći pacijenta u sumrak primijetio sam vatrenu buktinju na nebu. Padala je u paraboli prema zemlji'
Ivanovo Selo, Bjelovar 070211.Oko 17 i 30 sati ocevidac vidio meteor kako pada iznad Bulinca.Na slici: Darko Hresic, ocevidac.Foto: Leon Hribljan / BJELOVARSKI LIST/ CROPIX
 Leon Hribljan / BJELOVARSKI LIST

BJELOVAR - Komet je pao s neba i zapalio šumu kod Bjelovara! Tako je u subotu navečer glasila dojava o požaru šumarka u okolici Bulinca županijskom centru za uzbunjivanje na broj 112.

Muškarac je kazao da je, vozeći se automobilom, ugledao komet kako s plamtećim repom pada s neba u raslinje . O požaru su odmah obaviješteni pripadnici DVD-a Bulinac, Severin, Nove i Stare Rače koji su izašli na teren i prihvatili se gašenja. Prema informacijama iz bjelovarske Javne vatrogasne postrojbe, požar je buknuo nedaleko od ulaska u Bulinac s bjelovarske strane.

- U jednom trenutku sam pri izlasku iz Patkovca s lijeve strane ceste primijetio vatrenu buktinju na nebu. Padala je u paraboli prema zemlji i kako je bio sumrak, mogla se jako dobro vidjeti. Bila je udaljena nekih dva do tri kilometra od mene i u prvi tren sam pomislio da pada avion. Buktinju sam ispratio pogledom sve dok nije pala na zemlju, a sve je trajalo desetak sekundi . Kroz glavu mi je prošlo desetak SF scenarija i nisam mogao vjerovati što sam vidio. Nekoliko kilometara dalje na ulasku u Bulinac ugledao sam velik požar pored šume na obližnjoj livadi. O tome sam odmah obavijestio Centar 112. Nažalost, nisam imao vremena zaustaviti se i pogledati o čemu se radi jer sam u kolima hitne pomoći za daruvarski Dom zdravlja prevozio pacijenta - ispričao je Daruvarčanin Darko Hrešić, inače vozač hitne pomoći.

Kada su ugasili požar, pripadnici DVD-a pretražili su opožareno područje u potrazi za kraterom ili nečim što bi ukazivalo na namjeran palež. No, nisu ništa pronašli. Vijest o događaju vrlo se brzo proširila Bulincem, a prema informacijama iz bjelovarske policije, dosad nitko osim očevica Hrešića nije javio i kazao da je vidio "vatrenu kuglu''.

- Zasad se nitko nije javio i potvrdio događaj, a na mjestu požara nisu pronađeni nikakvi tragovi - kazali su nam iz policije. (Ivan Karačony/Bjelovarski list)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:14