JUŽNOAMERIČKA TURNEJA

URED ŠEFICE DRŽAVE DEMANTIRA NEKE MEDIJE Predsjednica po Argentini putovala guvernerovim, a ne privatnim avionom

 
Predsjednik Čilea Sebastian Pinera i Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Argentini je koristila zrakoplov koji joj je osigurala provincija Tucumán, a njime se inače koristi i guverner te pokrajine dr. Juan Manzur.

Za sve ostale destinacije u Argentini tijekom posjeta korišteni su automobili, potvrđeno je Jutarnjem iz Ureda predsjednice nakon što su se pojavile tvrdnje da joj je ustupljen privatni zrakoplov za putovanje po Argentini.

“To je krajnja neistina, a predsjednica je posjetila provinciju Tucumán na poziv guvernera dr. Manzura. Sve troškove prijevoza, logistike i sigurnosti preuzela je na sebe provincija, a avion je predsjednica koristila za odlazak u Tucumán i povratak u Buenos Aires”, kažu u Uredu.

U razgovoru s guvernerom predložila je i da izvoz limuna i avokada na europsko tržište ubuduće ide preko luke u Rijeci. U Čileu, gdje je trenutačno, Kolinda Grabar-Kitarović koristi komercijalne letove, kao što je letjela i u Argentinu jer Vladin Challenger nije predviđen za tako daleka putovanja. Njime je preko Atlantika letio samo predsjednik Franjo Tuđman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:18