PAD ŽBUKE

URUŠIO SE STROP S KOMADIMA OLOVA U ŠIBENSKOJ BOLNICI Pacijentica najavila tužbu: 'Doživjela sam veliki stres'

Sibenik, 100216.U sibenskoj Opcoj bolnici, na odjelu radijologije doslo je do urusavanja stropa iznad CT uredjaja.Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
 Nikolina Vukovic Stipanicev / C / Copyrighted

Pukom srećom izbjegnute su teže posljedice kada se u srijedu odlomilo nekoliko komada teške žbuke sa stropa na Odjelu CT-a u šibenskoj bolnici. U trenutku padanja žbuke u tom dijelu odjele nije bilo nikoga, a samo pet minuta prije napustila ga je jedna pacijentica iz Šibenika i liječnik-radiolog nakon obavljenog snimanja.

- Pala je žbuka koja je iznimno teška jer u sebi sadrži olova koje sprječava radioaktivno zračenje sa odjela. Na sreću, nitko nije ozlijeđen i to je najvažnije. Žbuka je pala u dijelu prostorije u kojoj se nije nalazila pacijentica koja je netom prije završila pregled. No, da je bila na stolu, komadi žbuke bi pali na nju, ali na sreću to se nije dogodilo – kazao nam je dr. Marin Paić, sanacijski upravitelj šibenske bolnice.

Na sreću, dodao je dr. Marin Paić, nije oštećen ni skupocjeni CT-uređaj, iako su po njemu pale aluminijske letvice i krhotine žbuke.

Nikolina Vukovic Stipanicev / C / Copyrighted
Sibenik, 100216.U sibenskoj Opcoj bolnici, na odjelu radijologije doslo je do urusavanja stropa iznad CT uredjaja.Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Foto: Nikolina Vuković Stipaničev / EPH

Ipak, treba će nam vremena za sanaciju odjela, pa zasigurno dva tjedna naši pacijenti neće moći koristiti CT-preglede. Stoga ćemo ih slati u šibensku privatnu kliniku Vita ili u bolnice u Splitu i Zadru – kazao je dr. Marin Paić.

Kako doznajemo, Šibenčanka koja se u trenutku padanja žbuke zatekla na Odjelu najavila je tužbu protiv šibenske bolnice zbog navodno pretrpljenog teškog stresa. - Našoj pacijentici zbog doživljenih neugodnosti osobno i u ime bolnice sam se na licu mjesta ispričao. No, ona mi je odgovorila kako će ipak tužiti bolnici i tražiti materijalnu zadovoljštinu. A što da kažem, to je valjda njezino demokratsko pravo – rekao nam je dr. Paić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:20