NAKON PISANJA JUTARNJEG

USKOK POTVRDIO POKRETANJE ISTRAGE OKO REMONTA MIGOVA! 'Dobili smo nove informacije'

ZAGREB - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta danas se oglasio priopćenjem povodom pisanja Jutarnjeg lista o sumnjivim detaljima postupka nabave i remonta MiG-ova hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

- Povodom zaprimljenih upita novinara glede objavljenih informacija u jednom dnevnom listu vezano uz remont i nabavu borbenih zrakoplova MiG-21, odgovaramo kako USKOK, s obzirom na novo zaprimljene informacije, u koordinaciji s Vojnom policijom i PN USKOK-om provodi izvide odnosno kriminalističko istraživanje, stoji u priopćenju.

- O rezultatima odnosno o državnoodvjetničkoj odluci javnost će biti pravovremeno obaviještena.

- U odnosu na izjavu bivšeg ministra obrane i dokumentaciju koju je dostavio vezano za provedbu postupka javne nabave odgovaramo kako se ona odnosila samo na provođenje tog postupka za koje je ministarstvo zaključilo da je taj postupak proveden u skladu s propisima o javnoj nabavi, priopćili su iz USKOK-a.

Podsjetimo, danas je i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske priopćilo kako su, na temelju saznanja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) došli do informacija kako je potrebno izvršiti ponovne i dodatne provjere vezano uz remont i nabavu borbenih zrakoplova MiG-21.

- Ministarstvo obrane će nastaviti postupati sukladno važećim zakonskim propisima i po zahtjevima nadležnih državnih tijela, budući da postoje ozbiljne naznake o zabrinjavajućim radnjama koje mogu utjecati na obrambenu sposobnost Republike Hrvatske, javljeno je iz MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:39