PREVRTLJIVA JESEN

USKORO NAS OPET ČEKA VELIKO TEMPERATURNO IZNENAĐENJE Nakon današnjeg jakog vjetra u utorak opasnost od mraza, a onda opet potpuni preokret...

 
 CROPIX

Osim temperature zraka niže od prosječne za početak listopada, osjećaju danas pridonosi i često umjeren, gdjegod i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu još jača bura, na udare na mnogim lokalitetima i olujna, podno Velebita vjerojatno i orkanska. Uz prolazno više oblaka moguća je i gdjekoja kišna kap, uglavnom u zapadnim krajevima, prognozira HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Na Dan neovisnosti oblaci će pak biti vrlo rijetka pojava, a i vjetar će oslabjeti pa će se na kopnu povećati vjerojatnost mjestimičnog slabog mraza pri tlu.

Stoga je Ivana Čavlina Tomašević, agrometeorologinja DHMZ-a u "Plodovima zemlje" preporučila: "Zaštitite osjetljivo cvijeće, a staklenike i plastenike zatvorite!"

Već u srijedu ponovno vjetrovitije, i to zbog jugozapadnjaka, na Jadranu većinom juga, pri čemu će biti osjetno toplije nego u utorak, ali i oblačnije, uz sve češću kišu, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom - najizraženijih potkraj srijede i tijekom četvrtka, donosi HRT-ov meteorolog.

Naoblačenje i kiša vjerojatno će biti samo prolazni i kratkotrajni jer se u nastavku tjedna znatno povećava vjerojatnost stabilnijeg, sunčanijeg i toplijeg vremena, uz najvišu temperaturu zraka od petka u većini krajeva između 20 i 25 °C. Listopad kakav mnogi imaju rad...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:36