Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, japanskim veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te ostalim partnerima u projektu predstavlja program Tuna, Sushi & Wine Festivala 2018., koji će se održati u terminu od 02.-11. veljače 2018. godine.
Četvrti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.
Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost:
Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća svečanu gala večer u Arsenalu, origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanja i izložbu fotografija u Kneževoj palači, eno-gastro sajam u atriju palače Cedulin te tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.
Stručni dio obuhvaća edukaciju i izobrazbu u kulinarskim vještinama pod vodstvom hrvatskog kuharskog majstora Davida Skoke. Za domaće i japanske uzvanike i novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske županije.
Cijeli program pogledajte na OVOJ POVEZNICI.