NEPOVOLJNA SITUACIJA

'USLIJED VIŠE SILE PROCES ĆEMO STAVITI U MIROVANJE' Zbog koronavirusa zaustavljen proces dokapitalizacije Croatia Airlinesa

Zagreb, 150716 Pleso
Croatia Airlines, zabiljezila je milijuntog putnika u ovoj godini. Ovogodisnji milijunti putnik sletio je najranije u povijesti tvrtke, tri dana prije nego dosad najranije zabiljezeni milijunti putnik.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Zaustavljen je proces dokapitalizacije hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa zbog utjecaja koji je pojava koronovirusa imala na stanje u zrakoplovnoj industriji, objavilo je Ministarstvo prometa nakon što je održan sastanak Povjerenstva za provedbu postupka i predlaganje odabira strateškog partnera društva Croatia Airlines d.d.

"Temeljem rasprave, Povjerenstvo je odlučilo, uslijed nepovoljne situacije i rizika trenutačno prisutnih u sektoru, prilagoditi dinamiku cijelog procesa na način da se uslijed više sile proces stavi u mirovanje, sukladno rokovima utvrđenim Odlukom Vlade o stvaranju prethodno potrebnih uvjeta osiguranja postupka dokapitalizacije društva Croatia Airlines d.d. Povjerenstvo će nastaviti kontinuirano pratiti razvoj situacije u zrakoplovnom sektoru", izvijestili su iz Ministarstva prometa.

Izdvajamo