PRIMIO GA MINISTAR

USPJEŠNO SE OPORAVIO HRVATSKI VOJNIK OZLIJEĐEN U NAPADU U AFGANISTANU Krstičević: 'Hvala ti na profesionalnosti i predanosti vojničkom pozivu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.09.2019. u 17:37

MORH

Perica Turalija, Mirko Šundov, vojnik ozlijeđen u Afganistanu i Damir Krstičević

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov primili su u ponedjeljak, 2. rujna 2019. u Ministarstvu obrane pripadnika Hrvatske vojske ozlijeđenog prilikom napada u Afganistanu, koji se u kolovozu vratio u Hrvatsku, stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Tom su prilikom Krstičević Šundov izrazili zadovoljstvo zbog uspješnog oporavka ozlijeđenog pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga, te su zahvalili na doprinosu u misiji u Afganistanu.

- Hvala ti na profesionalnosti i predanosti vojničkom pozivu, koju si pokazao i svojim sudjelovanjem u ovoj misiji potpore miru. Nadam se da ćeš ubrzo ponovno biti u redovima Hrvatske vojske, koja je uvijek uz tebe, kao i uz sve naše pripadnike - poručio je ministar vojniku.

U priopćenju se navodi da je vojnik ministru Krstičeviću zahvalio na potpori.

Riječ je o pripadniku 10. hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support) u Afganistanu, ozlijeđenom prilikom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu 24. srpnja 2019., koji se u kolovozu vratio u Hrvatsku.

U pratnji ministra i načelnika bio je i zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija.

MORH u priopćenju također piše da se drugi pripadnik ZSS-a uspješno oporavlja u američkoj vojnoj bolnici u SR Njemačkoj, gdje su ga nedavno posjetili ministar obrane i načelnik Glavnog stožera OSRH, te se očekuje njegov skori povratak u Hrvatsku.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo