NITKO JE NE DIRA

USTAŠKA TROBOJNICA CIJELOG DANA 'ŠETA' PO SPLITSKOJ ULICI Tijekom večeri se 'smjestila' na ogradu dječjeg igrališta, a stanari pitaju gdje je policija

Tanja Šimundić Bendić

Sporna zastava u Splitu

 

Na zapadnoj ogradi dječjeg igrališta u inače mirnoj splitskoj Osječkoj ulici nepoznata je osoba objesila zastavu, koja je zbog prvog bijelog polja na šahovnici protivna Zakonu o zastavi RH, piše Slobodna Dalmacija.

Zastava u narodu poznata kao ustaška trobojnica, na ogradi je osvanula u ranim nedjeljnim satima. Kako je dan odmicao 'preseljavala' se iz manje vidljivog dijela, onog prekrivenog grmljem, na ogradnu žicu direktno isturenu pogledu prolaznika i vozača.

Brojni žitelji Plakaluše, najstarijeg dijela kvarta Gripe na kojoj osvanulo sporno obilježje NDH režima, s negodovanjem su komentirali njeno postavljanje, pitajući se kako je tako olako promakla policijskim službenicima.

Usprkos tome nisu je dirali. Još uvijek tamo stoji... Nisu je primjetili ni splitski komunalni redari. Nedjelja je, ali valjda ima netko dežurni, piše Slobodna Dalmacija.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo