NOVI KANDIDAT

Utrka za Pantovčak upravo je postala puno zanimljivija: Miroslav Škoro i službeno objavio da će se kandidirati na predsjedničkim izborima!

 
Miroslav Škoro
 Darko Tomas / CROPIX

NOVO 9:30 "Ne želim biti predsjednik, kako vele, fikus, nego predsjednik koji će imati dovoljno ovlasti za provođenje onih politika za koje će me narod izabrati. Ovo su te ovlasti:

1. Raspisivanje referenduma - predsjednik mora imati pravo raspisivanja referenduma bez suglasnosti premijera

2. Zakonodavni referendum - naime, ako narod na referendumu usvoji zakon koji na taj način predloži predsjednik, taj zakon stupa na snagu

3. Sazivanje sjednice Vlade - predsjednik mora imati pravo sazvati sjednicu Vlade i njome predsjedavati

4. Privremeni veto - predsjednik mora imati pravo nepotpisivanja zakona do odluke Ustavnog suda

5. Predlaganje kandidata za suce Ustavnog suda - predsjedniku se treba omogućiti da on Saboru predlaže suce, a ne da oni budu rezultat međustranačkih kompromisa

Screenshot

Ja vam neću obećati da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama na svijetu, ali jamčim vam da ću sve svoje intelektualne i poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju države - za mene Hrvatska nije slučajna država i dokazat ću da je itekako uspješan projekt koji su ugrozili nesposobni političari", rekao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

--------------------------------

9:15 "Hrvatskom danas vlada kontrolirani stranački sustav u kojemu se na vlasti izmjenjuju dvije najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima.

Političke elite potpuno su se otuđile od naroda, bahatost i arogancija idu toliko daleko da se raznim smicalicama i manipulacijama ne dopušta održavanje referenduma.

Naši sinovi i kćeri odlaze iz Hrvatske jer više ne žele živjeti u državi u kojoj spirala mržnje i netolerancije nagriza njezine same temelje.

U takvim okolnostima, Hrvatska treba predsjednika koji će biti oruđe naroda za odlučni zaokret, zato sam donio odluku da ću se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, a srž moga programa je savez s narodom, nasuprot vladavini stranačkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela.

Želim biti narodni predsjednik i samo ću vama polagati račune", rekao je Škoro u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu.

--------------------------------

9:00 Miroslav Škoro i službeno objavio da će se kandidirati na predsjedničkim izborima!

--------------------------------

Popularni glazbenik Miroslav Škoro (56) danas prijepodne bi se trebao uključiti u utrku za mjesto predsjednika države.

Još prije 11 godina ušao je u političke vode i bio u Saboru, no povukao se poslije samo devet mjeseci.

- U javnosti je stvorena slika da su svi političari korumpirani, da su niškoristi i lopovi kojima je jedino stalo do fotelje, dobre plaće, dva mjeseca godišnjeg i povlaštene mirovine. Ja po svojoj vokaciji nisam takav i ništa od toga nije mi važno - izjavio je Škoro kad se u ljeto 2008. povukao iz politike.

No sad, ako je vjerovati anketama, itekako ima potporu birača.

Škoro će svoju odluku o kandidaturi objaviti u nedjelju u 9 sati na svojoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:17