BALKANSKA RUTA

UZ TRI OZLIJEĐENA MIGRANTA, KARLOVAČKA POLICIJA UHITILA JOŠ DVOJICU Protiv svih pet migranata policija provodi kriminalističko istraživanje

 
 Ronald Gorsic / CROPIX

Uz trojicu ilegalnih migranata, koji su se u noći s ponedjeljka na utorak bježeći pred policijom teško ozlijedili kad su skočili s mosta preko Mrežnice, policija je uhitila još dvojicu.

Protiv svih pet migranata policija provodi kriminalističko istraživanje u vezi s ulaskom i kretanjem na području Republike Hrvatske i Europskoga gospodarskog prostora, izvijestila je u utorak karlovačka Policijska uprava

U utorak poslijepodne ravnatelj karlovačke bolnice Ervin Jančić rekao je kako se nakon neurološke i radiološke obrade dobro oporavlja pacijent (1997.) koji je i dalje pod mjerama intenzivnog nadzora jer je primljen s ozljedama opasnim za život.

Drugi pacijent (2001.) prijepodne je iz karlovačke bolnice zbog operativnog zahvata kralježnice prevezen u Zagreb u Kliniku za traumatologiju.

Treći ozlijeđeni migrant (1990.) je u bolnici u Ogulinu, a kirurg Igor Tripalo rekao je da je slomio sedam rebara i da ima prodor zraka u pluća, zbog čega mu je postavljen dren, a ima i prijelom podlaktice koja će mu biti operirana kad bude potpuno stabilno.

"Međutim, mogu reći da je pacijent kontaktibilan - osim svog jezika, koji ne razumijemo, zna nekoliko riječi talijanskog jezika pa se tako sporazumijevamo. Kaže da je iz Libije", rekao je doktor Tripalo.

Slovenija: uhićeni ilegalni migranti koji su prešli Kupu, jedan se utopio

Nekoliko ilegalnih migranata iz sjeverne Afrike u ponedjeljak je uspjelo ući iz Hrvatske u Sloveniju preko nabujale Kupe, dok se jedan utopio, potvrdila je u utorak slovenska policija.

Policija iz gradića Črnomelja na jugozapadu Slovenije je u ponedjeljak popodne, uz pomoć lokalnih vatrogasaca i nakon višesatne potrage kod naselja Vukovci, u koritu Kupe našla tijelo utopljenika, muškarca čiji identitet se još utvrđuje, a na kojemu nisu nađeni tragovi nasilja.

Nekoliko sati prije toga u blizini istog naselja otkriven je 19-godišnji migrant iz Maroka, koji je preplivao Kupu i ilegalno ušao u zemlju.

Policiji je ispričao da je rijeku pokušao preplivati zajedno s prijateljem koji u tome nije uspio, nego je potonuo iako ga je on pokušavao spasiti.

Nakon što je tijelo utopljenika nađeno o tome su obaviješteni istražni sudac i državno odvjetništvo, a određena je i obdukcija pokojnikova tijela.

Istog su dana na tom području policajci otkrili još nekoliko ilegalnih migranata iz Afrike, jednog Marokanca i dva Alžirca, javljaju u utorak slovenski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:36