KAO DA JE KASNA JESEN...

UŽIVAJTE DANAS, USKORO STIŽE NOVA VELIKA CIKLONA Nova dugoročna prognoza: Osjetno zahlađenje i obilne oborine na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti!

 
 CROPIX / CROPIX

Čini se kako je unatoč najavama o babljem ljetu bez padalina, na vrata pokucala prava jesen. Zagreb se jutros probudio na 9°C i iako će se temperature idućih dana penjati i do 25°C, vrijeme će biti promjenjivo, pa je svakako preporučljivo gotovo svaki dan uz sebe imati kišobran.

DHMZ

U čitavoj Hrvatskoj danas će biti većinom suho i sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Oblačnije, rijetko uz slabu kišu bit će uglavnom u prvom dijelu dana još u Slavoniji i Lici, a novo se naoblačenje uz mjestimičnu kišu očekuje navečer i u noći na dijelu sjevernog Jadrana. Vjetar će većinom biti slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni i južni.

Na Jadranu će ujutro puhati slaba i umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura, te sjeverozapadni vjetar, potom od sredine dana zapadni i jugozapadni, a navečer na sjevernom dijelu jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

U Dalmaciji kiša za vikend, u unutrašnjosti i tijekom idućeg tjedna

Nakon što su se na zadarsko područje sručile ogromne količine padalina, građani će idućih dana moći malo predahnuti. Naime, dugoročna prognoza pokazuje kako se malo kiše u Zadru očekuje u petak, a veće količine trebale bi pasti samo u nedjelju. Ipak, narednih deset dana bit će pretežno sunčani, a maksimalne dnevne temperature će dosezati 25°C.

DHMZ

Slično vrijeme bit će i u ostatku Dalmacije, Istru očekuju oborine od petka do ponedjeljka, dok će na Kvarneru, kao i unutrašnjosti, kiša padati gotovo čitavog idućeg tjedna.

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:33