KRAJ JUŽINE

UŽIVAJTE U TOPLIM DANIMA, SLIJEDI VELIKI PREOKRET Diljem Hrvatske stiže prava zima, temperature će pasti i za 20-ak stupnjeva!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.11.2017. u 12:52

Osijek, 140109.
Ledena kisa koja je nocas padala u cijeloj Hrvatskoj stvorila je mnogima probleme, promet je bio otezan zbog smrznutih cesta, automobili su bili okovani ledom, a pjesaci su bili u opasnosti zbog smrznutih gradskih ulica i trgova. Vozac struze led sa vjetrobrana svog automobila.
Foto: Vlado Kos / Cropix
CROPIX

 

Treća dekada mjeseca studenog počela je u znaku stabilnog anticiklonalnog vremena. Srijeda je donijela tek jednu negativnu minimalnu temperaturu. Na Zavižanu se najniža temperatura spustila do -1°C, ali je ipak izgledno da će se nakon zahlađenja koje stiže krajem tjedna, broj hladnih dana u ovogodišnjem studenom na Zavižanu povećati, piše Crometeo.

U nastavku tjedna, sve do vikenda i nove zamjetne promjene vremena, bit će iznadprosječno te većinom suho i barem djelomice sunčano. Tako su, primjerice, danas diljem Hrvatske temperature iznad 15 stupnjeva, u Sisku, recimo, i iznad 17 stupnjeva, a idući tjedan će se u većini krajeva spustiti i za 20-ak stupnjeva!

U subotu slijedi postupno jače naoblačenje diljem zemlje, potkraj dana s kišom na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima. U nedjelju većinom oblačno, povremeno s kišom, često i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, a poslijepodne uz osjetan pad temperature zraka.

 

U gorju može pasti i malo snijega. Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, u nedjelju sjeverni i sjeveroistočni, a u nedjelju se očekuje bura na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana.

Slično vrijeme očekuje nas i u nastavku tjedna: posljednji dani studenog donijet će temperature primjerenije dobu godine. Pa će tako jutarnje temperature početkom idućeg tjedna u unutrašnjosti ići do -3°, a u Lici i Gorskom kotaru i do -7°C. Dnevne temperature u unutrašnjosti neće ići više od 7°C, a na Jadranu će biti tek par stupnjeva toplije.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo