HOROR U SLAVONIJI

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJE Izbezumljen od boli, psić s odsječenom šapom htio se skriti u dvorištu, mještani ga pretukli

    AUTOR:
    • Ivana Vašarević

  • OBJAVLJENO:
  • 28.07.2017. u 14:35

Screenshot

 

Volonterka Udruge za zaštitu životinja Veselo Dvorište iz Slavonskog Broda u petak prijepodne zaprimila je dojavu od koje se doslovce ledi krv u žilama.

Za sada još nepoznati počinitelj psiću manjeg rasta odsjekao je prednju šapu - noga mu je ostala visjeti na komadiću kože, a kad je nesretna životinja, izbezumljena od straha i boli, pokušala potražiti zaklon u jednom od obližnjih dvorišta, pojedini mještani navodno su ga i pretukli.

- U selu Klokočevik, udaljenom 20-ak kilometara od Slavonskog Broda, netko je u noći na petak starijoj gospođi u dvorište ubacio psa. Baka, koja ga je pronašla tek ujutro, šokirala se kad je vidjela da je životinja teško ozlijeđena. Poslije smo iz anonimne dojave saznali da su već ranjenog psića neki mještani udarali i tukli ne bi li ga istjerali iz dvorišta. O svemu ćemo, naravno, obavijestiti policiju. Sad nam je najbitnije da se malenom što prije pruži veterinarska skrb - rekla nam je užasnuta volonterka Darija Debeljak

Čim je čula za stravičan slučaj zlostavljanja, sjela je u automobil i otišla pomoći psu. Video koji je objavila na svom Facebook profilu zgrozio je ljubitelje životinja u Hrvatskoj, ali i šire. Na snimci se čuje kako prestravljen psić, skriven u rupi i grmlju, očajnički laje i cvili - volonterima je trebalo nekoliko sati da ga izvuku van, stave u automobil i odvedu veterinaru. Kako u Slavonskom Brodu nemaju rendgen, pas je, doznajemo, trenutačno na putu za Osijek. 

Ranjenom mališanu će, osim hitnog privremenog smještaja, trebati i financijska pomoć za podmirivanje veterinarskih troškova.

Volonteri i zgroženi ljubitelji životinja još jednom apeliraju na Brođane, koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom stravičnom slučaju zlostavljanja nedužne životinje, da se jave policiji.

Podsjetimo, prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske za zlostavljanje i ubijanje životinja predviđena je kazna zatvora u trajanju do jedne godine, a tko isto kazneno djelo počini iz koristoljublja, može dobiti dvije godine iza rešetaka.

Brojna psihološka istraživanja također potvrđuju da je nasilno ponašanje prema životinjama indikator opasne psihopatologije jer mnogi zlostavljači s vremenom mogu postati okrutni i prema ljudima pa itekako predstavljaju veliku opasnost za društvo u kojemu žive.

 

 

ELIPSO

Izdvajamo