OČEVID POKAZAO

UZROCI VATRENE STIHIJE Požar kod Metkovića je podmetnut, a onaj kod Konavla je izbio zbog kratkog spoja na dalekovodu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.10.2018. u 12:54

Kula Norinska, 270918.
Pozar u opcini Kula Norinska kraj Metkovica, aktivirao se iznad naselja Matijevici, Momici i Podrujnica.
Vatrogasci su primili pomoc od dva Air Tractora i kanadera.
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
Denis Jerkovic / CROPIX

Očevidom požara koji je u utorak, 25. rujna, izbio između mjesta Bagalovići i Desana u općini Kula Norinska, isključen je tehnički uzrok te je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem otvorenog plamena ili žara, izvijestili su u ponedjeljak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kriminalistička istraga se nastavlja.

Također obavljenim očevidom na mjestu požara koji je u srijedu, 26. rujna, izbio između mjesta Šilješki i Brotnjice u Konavlima, utvrđeno je da je uzrok požara kratki spoj na žicama dalekovoda, navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Požari kod mjesta Mokalo na poluotoku Pelješcu te između mjesta Bagalovići i Desne u Kuli Norinskoj buknuli su u utorak 25. rujna, a požar između mjesta Šilješci i Brotnice u Konavlima u srijedu.

U gašenja su sudjelovala lokalna dobrovoljna vatrogasna društva (DVD), javne vatrogasne postrojbe (JVP) iz više hrvatskih županija, te protupožarne postrojbe Oružanih  snaga RH s kopnenom vojskom i zrakoplovima 'Canadair' i 'Airtractor'.

Borba s vatrenom stihijom trajala je nekoliko dana, a sva su tri požara stavljena pod nadzor u četvrtak, nakon čega su uslijedila redovita dežurstva na požarištima. Točan podatak o ukupno izgorjeloj površini u tri požara još uvijek nije poznat.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo