POZNATI METEOROLOG

VAKULINA PROGNOZA: EVO KADA STIŽE PROMJENA VREMENA Temperature će se spustiti i do nule, a ponegdje bi mogle zalepršati i prve pahulje

 CROPIX

'Studeno je, a kao da nije. Ali bit će!', kaže poznati meteorolog Zoran Vakula za HRT najavljujući promjenu vremena.

Iako je započeo s iznadprosječnim temperaturama, ovaj tjedan će završiti temperaturama primjerenijima ovom dobu godine. No, naglašava Vakula, promjena će ipak biti postupna pa nećemo iz kratkih rukava odmah uskakati u zimske jakne.

Do kraja tjedna temperature bi se na kopnu mogle spustiti i do nule, a mogle bi zalepršati i prve pahulje snijega.

Utorak će vrijeme biti još većinom suho, djelomice sunčano i relativno toplo, ali u nastavku tjedna sve hladnije, kaže Vakula, ali do četvrtka još relativno toplo te i dalje većinom suho i barem djelomice sunčano, u kopnenom području uz čestu maglu, samo ponegdje i dugotrajnu. Prevladavat će slab do umjeren sjeveroistočnjak koji će pojačavati osjećaj hladnoće.

Na Jadranu će bura već od srijede ponegdje usporavati normalno prometovanje, osobito podno Velebita nekima ga i sasvim onemogućavati. Premda uz pretežno sunčano vrijeme - temperatura zraka bit će u svakodnevnom padu - do vrijednosti primjerene dobu godine, gdjegod vjerojatno i malo niže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:46