NERAZUMAN POSTUPAK

VANDALIZAM U KUSONJAMA Vijeće srpske nacionalne manjine osudilo pokušaj razbijanja spomen ploče žrtvama pokolja u Drugom svjetskom ratu

Ilustracija
 Ranko Šuvar / CROPIX

Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije osudilo je u petak vandalski čin pokušaja razbijanja spomen ploče i skrnavljenja mjesta stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu u Kusonjama kod Pakraca.

Nepoznati počinitelj je u četvrtak oko 7,20 sati kamenom razbijao spomen ploču dok vikom preplašenih susjeda nije zaustavljen, navodi u priopćenju predsjednik Vijeća Nikola Ivanović.

Spomen ploča nalazi se na mjestu bunara u koji su bačeni posmrtni ostaci 156 žrtava pokolja koji se dogodio 13. kolovoza 1942. U Kusonjama je toga dana 1942. godine stradalo 520 civila.

"Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije osuđuje ovaj vandalski čin pojedinaca u vjeri da se ovakvi događaji neće ponavljati u Pakracu. Ističemo nadu da ovakvi nerazumni postupci neće ugroziti kvalitetnu razinu međuljudskih i međunacionalnih odnosa u Kusonjama i Pakracu", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:18