CRVENI KRIŽ BEZ ZALIHA

VAPAJ MJEŠTANA GUNJE 'Gladujemo! Police su prazne, donacije više ne stižu. Nemoćni smo'

- 2014. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A -Drenovci, Slavonija, 200514.Reportaza sa poplavljenog podrucja u Slavoniji. Rijeka Sava nabujala je nakon obilnih padavina i pritoka iz BiH i poplavila podrucje sela Gunjevo i Rajevo selo gdje je uzela i ljudske zrtve. Na fotografiji: pripadnici vojske i policije spasavaju stoku u mjestu Rajevo selo Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX

Police Crvenog križa u Gunji potpuno su prazne, donacije ne stižu, a mještanima su podijeljene posljednje zalihe hrane. Volonteri Crvenog križa su nemoćni i u suzama poručuju da je sada na potezu Vlada kojoj u ruke predaju cijelu županjsku Posavinu, javlja HRT .

Oko 4000 socijalno ugroženih s poplavljenoga područja nemaju više hrane.

- Zadnji puta kada sam bio prije 15-20 dana, dobili smo paket pašteta - rekao je za HRT Mirza Voloder iz Gunje, koji ima sedmeročlanu obitelj s malom djecom .

I drugi Gunjani govore da hrane nema, frižideri su im prazni, a jedino još dobivaju su higijenske potrepštine.

- Police županjskog Crvenog križa prazne su još od prošle godine. Zadnje donacije hrane dobili smo mjesec dana nakon poplava, preciznije 17. lipnja 2014. godine. Uskoro očekujemo odluku Vlade da vidimo na koji način će se i dalje skrbiti o ovim ljudima jer mi sredstava, niti hrane, nemamo niti možemo dijeliti - rekla je za HRT Terezija Nemetz iz Crvenog križa Županja.

HRT javlja da za koji dan Crveni križ u Gunji može zaključati vrata, jer neće doslovce imati što dati ljudima u potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:59