NOVI POSLOVNI PLAN

Varteks najavljuje prodaju imovine i otkaze

Varazdin, 180110.U tekstilnoj kompaniji Varteks odrzana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen "Integralni plan poslovnog i financijskog restrukturiranja". Prema tom planu trebala bi se prodati robna kuca City Centar Rijeka i ducan Quatris na Kvaternikovom trgu u Zagrebu, uz prodaju nekretnina plan ukljucuje i gasenje neprofitabilnih dijelova kompanije i neprofitabilnih marki, te smanjenja broja administrativnog osoblja.Na slici: Zoran Koscec, predsjednik uprave Varteksa i Nikolina Dezmaric Krofak iz korporativnih komunikacija.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Kao odgovor na gospodarsku krizu ali i interne slabosti kompanije, Uprava varaždinskog Varteksa pripremila je Integralni plan poslovnog i financijskog restrukturiranja, odnosno poslovni plan u kojem su definirane aktivnosti kompanije u sljedeće tri godine.

Predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec priznao je da plan uključuje i prodaju dijela imovine i moguća nova otpuštanja zaposlenih ali i neke razvojne programe.

Košćec je istaknuo da će kompanija u sljedećem kvartalu prodati robnu kuću na riječkom Korzu i dućan na zagrebačkom Kvaternikovom trgu kako bi se smanjila kreditnu izloženost kompanije prema poslovnim bankama. Naglasio je da plan predviđa i smanjenje zaposlenih u administrativnim službama te dodatno smanjenje operativnih troškova.

Kompanija namjerava nastaviti jačati vlastite robne marke i „riješiti se“ neprofitabilnih trgovačkih marki te se pozicionirati u području poslovnog odijevanja. Puno nade Uprava polaže u „streetwear“ program, odnosno ugovor Varteksa s kompanijom Levis, kroz koji Varteks želi ojačati poziciju na Hrvatskom ali i tržištima u regiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:19