SAMO KOD NAS

Vatrogasci dobili 10 milijuna kuna za informatičku obuku, a voze se u kamionima starim 40 godina...

 Foto: Jure Mišković / CROPIX / Pixabay

Tijekom idućih pet godine više od 13 tisuća vatrogasaca u Hrvatskoj dobilo je pravo na informatičku obuku, piče Dnevnik.hr. Rezultat je to potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih 10 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a vatrogasci će tijekom obuke naučiti koristiti aplikacije koje bi im trebale pomoći u boljoj organizaciji posla.

'To je upravljanje vatrogasnim intervencijama, evidencija, pomoć zapovjednicima, karte, mape, širenje požara, propagacije požara i sad to treba prenijeti na teren. Svi ti vatrogasci će zasigurno biti konkurentniji na tržištu rada jer će uz svoje vatrogasne vještine imati i ove dodatne informatičke vještine', pojasnio je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Ante Sanader.

No, vatrogasci koji se voze u 40 godina starim kamionima možda će biti drugog mišljenja o tome je li informatičko opismenjavanje prvo na listi prioriteta.

'Ne možete dopustiti da vatrogasac nosi jedan kombinezon 4-5 sezona. To nema smisla. Isto tako - vatrogasne čizme, kaciga, sve je to potrošna roba. Vatrogasne cijevi, gume na vozilima - sve to zahtjeva ulaganja', rekao je Neno Bajić, zapovjednik DVD-a Zadvarje.

No, ministar rada i ministarskog sustava Marko Pavić najavljuje i daljnja ulaganja u vatrogastvo iz Europskog socijalnog fonda, javlja Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:04