BOTICA OBIŠAO GRADILIŠTE

VAŽNA INVESTICIJA Početkom 2019. planirano puštanje u rad novog objekta Odašiljača i veza na otoku Ugljanu

Član Uprave i direktor Odašiljača i veza Mate Botica u srijedu je u društvu načelnika općine Preko Jure Brižića, predstavnika izvođača radova i nadzornih inženjera OiV-a obišao gradilište, pogonsku zgradu, antenski stup i pristupni put na lokaciji Ugljan - Mala Glava. Nakon pregleda dosad odrađenog posla održana je i službena koordinacija aktivnosti u zgradi Općine te je raspravljeno o nastavku projekta i daljnjim aktivnostima, priopćili su iz OiV-a

Botica je iskazao zadovoljstvo tijekom izgradnje, ali i cjelokupnim projektom, čiji je cilj podizanje kvalitete usluga i preseljenje OiV-ove, ali i radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme drugih korisnika, istočno od postojeće lokacije u krugu tvrđave Sv. Mihovil na novu lokaciju na vrhu Mala Glava.

Novi objekt sastojat će se od antenskog stupa visine 85 metara te pogonskog objekta za smještaj uređaja i opreme uređenja cjelokupne parcele. Radovi su pokrenuti u ožujku, a planiraju se dovršiti do kraja godine, dok je početkom 2019. godine planirano preseljenje opreme i puštanje u rad. Nakon realizacije ovog projekta, tvrđava Sv. Mihovila će u bliskoj budućnosti moći krenuti s daljnjim planovima cjelokupne obnove i kreaciju interpretacijskog centra u kojem će se prezentirati baština zadarskih otoka, a što je i ranije najavljivano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:57