OPREZ

VAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA U opticaj diljem Zagreba stavljene lažne novčanice, diler ih je kupio drogom pa dalje preprodavao

 
 Davor Pongracic / CROPIX

Oprez ako vam se u ruci nađu novčanice od 500 i 1000 kuna! Naime, takve na tisuće kuna stavljene su u opticaj diljem Zagreba nakon što je sredovječni diler krivotvoreni novac kupio drogom!

Lisice na ruke policija je stavila 53-godišnjem muškarcu kojeg su kriminalisti prijavili za krivotvorenje novca. Zatim su u nastavku kriminalističkog istraživanja "nanjušili" da iza svega stoji droga.

Policija je otkrila da je muškarac unazad tri godine od još uvijek nepoznate osobe nabavio veću količinu krivotvorenih novčanica od 500 i 1000 kuna. Lažne novčanice platio je opijatima koje je imao kod sebe i koje je on na neutvrđen način, također, nabavljao.

Kriminalisti sumnjaju da je to učinio s namjerom da ih stavi u opticaj, a krivotvorene tisuće kuna držao je na svojoj adresi stanovanja na dugoselskom području.

- Jedan dio tih novčanica stavljao je u opticaj tako što je u više navrata od nepoznatih osoba kupovao drogu, dok su te osobe krivotvorene novčanice stavljale u opticaj na području Grada Zagreba i šire okolice. Drugi dio krivotvorenog novca je dalje nudio na prodaju i preprodaju, odnosno za krivotvorenu novčanicu od 500 kuna tražio je i dobio 200 kuna, a za krivotvorenih 1000 kuna tražio je i dobio 500 kuna. Ostatak od 90 krivotvorenih novčanica i to 48 njih od 500 kuna i 42 krivotvorene novčanice u apoenima od 1000 kuna pronađen je kod osumnjičenog na adresi tijekom pretrage – priopćila je policija koja je osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:46